Vakaras su roko opera Junona ir Avos

25 01 2012

Sudalyvavom pačios garsiausios ir dažniausiai atliekamos Rusijos roko operos „Junona ir Avos“ pastatytos Aleksejaus Rybnikovo teatre premjeroje Vilniaus operos ir baleto teatre.

Roko operos siužetas, pagrįstas tikrais įvykiais, pasakoja apie rusų valstybės veikėjo Nikolajaus Petrovičiaus Rezanovo kelionę į Kaliforniją 1806 m. ir jo susitikimą su Končita Argueljo, tarp jų įsiplieskiančią meilę. Rezanovas yra priverstas grįžti į Aliaską, vykti pas Imperatorių į Sankt-Peterburgą, gauti leidimą santuokai su katalike. Pakeliui Razanovas sunkiai suserga ir miršta Krasnojarske, eidamas 43 metus.  Končita negali patikėti pasiekiančiais ją gandais apie mylimojo mirtį, kol 1842 m. anglų keliautojas Georges Simpson, atvyksta į San Franciską ir papasakoja jai tikslias mirties detales. Tik po 35 metų patikėjusi apie mirtį Končita duoda tylėjimo įžadus ir  įstoja į dominikonių vienuolyną Monterėjuje likusiems 20 metų iki pat savo mirties 1857 m. 

Praėjus beveik 150 metų, įvyko simbolinis dviejų mylimųjų susitikimas. 2000 m. rudenį Benišo miesto Kalifornijoje, kur palaidota Končita Argueljo, šerifas atvežė į Krasnojarską saują žemės nuo jos kapo ir rožę, kurią padėjo šalia balto kryžiaus, ant kurio vienoje pusėje iškalti žodžiai „Aš tavęs niekada nepamiršiu“, o kitoje – „Aš tavęs niekada nebepamatysiu“. 

Pateikiu ir pagrindinę ariją iš šios roko operos.

Geras laikas ir nuotaika, rekomenduoju! 10 Balu.


Actions

Information

Leave a comment